zondag 16 december 2012

3e Midwinterwol in Manege de Dollard

Gisteren met Wincke, mijn dochter naar het Midwinterwol geweest in de Manege te Winschoten. Een soort fair op het gebied van wol en vilt. We hebben daar onze ogen uitgekeken.  We werden als eerste begroet door 2 schattige jonge Alpacas.


Daarna langs de kraampjes gelopen en alles bewonderd. Ook waren er een aantal dames ontzettend mooi uitgedost, helaas heb ik daar geen foto van genomen. Maar ze hadden mooie zelfgemaakte hoeden op en jassen aan. Er was veel vilt en wol en daar werden de mooiste dingen van gemaakt.

Wincke en ik waren zelf helemaal weg van deze zelfgemaakte vogeltjes. Wincke dacht zelfs dat ze opgezet waren, zo echt leken ze.
Ook was er een mevrouw genaamd Maria Schasfoort, die demonstreerde hoe je buiten kon weven. Was ook erg bijzonder om te zien en het resultaat was erg mooi.

Maar het mooiste vonden we het kraampje van Atelier Lindelicht, daar hebben we een mooi lapje sprookjesvilt gekocht en hebben daar weer verschillende ideeen opgedaan.

Daarna hebben we nog even lekker genoten van een warme chocolademelk met slagroom en zijn toen naar huis gegaan. We hadden weer zoveel inspiratie gekregen, dat we 's middags meteen weer zijn gaan freubelen.


zondag 9 december 2012

Kerstboom bijna klaar!

Nog niet zo lang geleden heb ik van Renske een mooie houten Kerstboom gekregen. 
Eéntje gemaakt door Frans, haar man. Hij had deze ook voor haar gemaakt. 
Ik ben er erg blij mee! Dit jaar dan ook geen echte kerstboom, maar iets heel anders. 
Eerst heb ik hem geverfd en daarna haakjes in gemaakt, dit ging een beetje moeilijk en heeft Frans mij daarbij een handje geholpen, want er moest toch nog een plankje bij en de top moest aangepast worden. (dank je wel Frans!) Ik heb besloten er gedeeltelijk viltfiguurtjes in te maken. Daar ben ik mee begonnen en hij is bijna klaar. Als verlichting heb ik gekozen voor glazen waxinehouders, die ik ingespoten heb met lijm en daarna in de poedersneeuw heb gerold. Het resultaat is erg leuk geworden. 


Verder heb ik boompjes gemaakt en mocht deze versieren met soort kleine pareltjes, die je erop plakt, door deze te verhitten en het lijm laagje smelt. Deze mocht ik van Renske gebruiken. 


Gisteren heb ik nog 4 gnoompjes gemaakt. 2 voor in de boom bij Renske en 2 voor bij mij in de boom. Veel plezier ermee renske!



En zo ziet mijn kerstboom er nu uit! Waarschijnlijk komt er nog wel iets bij, maar dat horen en zien jullie wel.